Een smeuïge cake met appel, walnoten en dadels

`175 g zachte roomboter• 150 g rietsuiker• 3 eieren• 175 g zelfrijzend bakmeel• 2 tl kaneel • 50 ml melk• 150 g gedopte walnoten, fijngehakt• 8 dadels, pitten verwijderd en in stukjes• 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in dunnepartjes• 1 el koude roomboter, in kleine blokjes• rietsuiker om te bestrooien• extra springvorm Ø 24 cm doorsnee, ingevet

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een beslagkom met een handmixer of garde de boter met de suiker romig. Voeg de eieren al kloppend en één voor één toe. Zeef het meel erboven en meng er de kaneel en melk door. Klop alles tot een luchtig beslag. Schep er de walnoten en dadels door. Schenk het beslag in de springvorm. Leg de partjes appels er in cirkels bovenop. Verdeel de klontjes koude boter over de appels en strooi wat rietsuiker over. Bak de cake in ca 60 min goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat tot lauwwarm of helemaal afkoelen. Lekker met lobbig geklopte slagroom.