Maleise gefrituurde kip

Voor 4 personen

2 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gehakt
50 g verse gemberwortel of laos, geschild, gehakt
25 g verse kurkuma, gehakt
2 stengels citroengras, gehakt
12 kippendijen of drumsticks of 6 hele kippenpoten
2 el ketjap manis
Peper en zout
Plantaardige olie, voor het frituren

1. Maal in een vijzel of keukenmachine de sjalotjes, knoflook, gember of laos, kurkuma en het citroengras tot een pasta.
2. Doe de stukken kip in een pan met dikke bodem of aardewerken pot en bestrijk met de specerijenpasta. Voeg de ketjap manis en 1,5 dl water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat onder af en toe keren circa 25 minuten koken, tot het vocht verdampt is. De kip moet droog zijn, maar de specerijen moeten er nog wel aan kleven. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit in een wok genoeg olie om in te frituren. Frituur de kip in porties goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer heet.