Thaise kiprisotto

1 el arachideolie
500 g kipfilet, in stukken van 2 cm
1 ui, fijngesneden
1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
4 limoenblaadjes, steeltjes verwijderd, heel fijn gesneden
300 g arboriorijst
75 g thaise rodecurrypasta
500 ml kippenbouillon
250 ml dikke kokosroom
2 el vissaus
200 g sperziebonen, in stukjes
koriandertakjes, gebakken sjalotjes en evt limoenhelften, voor erbij

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Bak de kip in delen al omscheppend in 2-3 min bruin. Schep de kip uit de braadpan en zet apart. Draai het vuur lager en voeg de ui, rode peper, knoflook en de helft van het limoenblad toe. Roerbak 2-3 min tot de ui zacht is. Voeg de rijst en currypasta toe en roerbak nog 1 min.
Doe de kip terug in de pan met de bouillon en 125 ml water en breng aan de kook. Zet met het deksel op de pan 25 min in de oven, of tot het meeste vocht is opgenomen. Neem de pan uit de oven en roer de kokosroom, vissaus en bonen erdoor. Dek de pan af en laat 10 min staan. Bestrooi de risotto met koriander, gebakken sjalotjes en het achtergehouden limoenblad. Serveer naar wens met de limoenhelften.