Indiase curry met drumsticks, yoghurt en amandelen

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingredienten: 4 el Griekse yoghurt, 1,5 el milde Indiase currypasta (Patak), 8 drumsticks, 2 tomaten, 1 el zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngehakt, 3 el blanke amandelen, handje verse korianderblaadjes. Extra staafmixer met hakbeker.

Meng in een grote kom de yoghurt met de currypasta. Wentel er de drumsticks door en laat minimaal 20 minuten marineren. Ontvel intussen de tomaten door ze bovenop in te kruisen en onder te dompelen in een kom met kokend water. Laat enkele minuten staan en trek dan de velletjes eraf. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de kip met yoghurtmarinade toe en bak enkele minuten al omscheppend mee. Voeg de tomaten toe en schenk er een scheutje water bij. Laat de curry afgedekt 10 minuten op matig vuur zachtjes koken. Neem het deksel van de pan en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Hak intussen de amandelen in de hakbeker van de staafmixer heel fijn. Meng de fijngehakte amandelen door de saus in de pan en laat nog 1-2 minuten koken tot de saus dikker is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er koriander over. Lekker met basmatirijst en gekookte sperziebonen.