Lasagne met chili con carne

1 el olijfolie
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 ui, fijngesneden
650 mager rundergehakt
1 1/2 tl chilivlokken
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl kaneelpoeder
2 el tomatenpuree
2 blikken tomaatblokjes a 400 gr
1 blik kidneybonen a 400 gr, afgespoeld en uitgelekt
2 el fijngesneden korianderblad en extra voor garnering
375 gr koelverse lasagnevellen
150 gr geraspte (cheddar) kaas
200 gr zure room

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de bleekselderij, ui, wortel en knoflook 5-6 min. tot ze licht kleuren. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul in 5-6 min. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe en roerbak 2 min. of tot de aroma's vrijkomen. Voeg de tomaatblokjes toe, bonen en 125 ml water toe en laat de saus 25. min zachtjes inkoken onder af en toe omscheppen. Voeg de koriander en zout en peper toe.

Bekleed de bodem van een ondiepe ovenschaal van 20x30 cm met eenderde van de lasagnevellen en snijd ze zo nodig bij. Schep hierop de helft van de chilisaus. Herhaal deze lagen en eindig met een laagje lasagnevellen. Meng in een kommetje de kaas met de zure room en wat zout en peper en verdeel dit mengsel over de lasagne.

Bak de lasagne 20-25 min. in de oven of tot hij goudbruin kleurt en door en door warm is. Bestrooi met wat koriander en serveer.